nieuws

Excelsior verslaat ook FC Groningen: 2-0

Excelsior heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De Kralingers waren zaterdag op Woudestein met 2-0 te sterk voor FC Groningen. Jurgen Mattheij en Kevin Vermeulen bezorgden Excelsior de zege.
Evenals in de gewonnen eerste wedstrijd van vorige week bij FC Twente begon Excelsior uitstekend aan de wedstrijd. Dit keer kwamen de Rotterdammers zelfs nog sneller op voorsprong, want na een vrije trap van Ryan Koolwijk was het verdediger Jurgen Mattheij die van dichtbij binnenknikte achter doelman Sergio Padt: 1-0.
De thuisploeg kreeg vervolgens een handvol kansen om de marge te verdubbelen. Met name Kevin Vermeulen was dichtbij en ook twee mogelijkheden van Stanley Elbers leverden geen treffer op. Het zwakke FC Groningen ging halverwege de eerste helft zelfs al wisselen. Hedwiges Maduro werd door trainer Ernest Faber geslachtofferd.

Druk van FC Groningen

In de slotfase van de eerste helft en ook in de tweede helft kreeg het Excelsior van coach Mitchell van der Gaag het lastiger. Dat resulteerde in grote kansen, onder andere voor Jesper Drost. Zijn kopbal van dichtbij werd echter knap gepareerd door keeper Tom Muyters. Ook voormalig Excelsior-spits Tom van Weert had zijn vizier niet op scherp staan.
Ondanks de druk van de Groningers wist de Rotterdamse club stand te houden. Wat volgde was een bizarre slotfase. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte doelman Padt op de paal en in de counter die volgde bepaalde Vermeulen de eindstand door vanaf eigen helft in het lege doel raak te schieten: 2-0.
De overwininng betekent een uitzonderlijk goede competitiestart van Excelsior. Na twee wedstrijden zijn de Kralingers in het bezit van zes punten.

Scoreverloop

1-0 3' Mattheij
2-0 90' Vermeulen

Opstelling Excelsior

Muyters; Karami, Drost, Mattheij, Kuipers; Vermeulen, Koolwijk (84' Hadouir), Bruins; Elbers (65' Ondaan), Hasselbaink (65' Hasselbaink) en Ribeiro.