Sparta knap en ruim langs PEC Zwolle

Sparta heeft voor het eerst sinds de terugkeer in de eredivisie een wedstrijd gewonnen. In het tweede competitieduel rekenden de Rotterdammers knap af met PEC Zwolle: 0-3. Namens de ploeg van trainer Alex Pastoor was Loris Brogno twee keer trefzeker. Craig Goodwin nam de andere goal voor zijn rekening.
Na een rustige openingsfase was het in de twaalfde minuut Kingsley Ehizibue die namens PEC Zwolle ineens oog in oog stond met Sparta-doelman Roy Kortsmit. De aanvaller leek aanvankelijk in buitenspelpositie te staan, maar hij mocht doorgaan en schoot vervolgens van dichtbij over het Rotterdamse doel.

Sparta effectief

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam het felle Sparta beter in de wedstrijd en werd het steeds dreigender. Vijf minuten voor rust leidde dat tot de openingstreffer, die fraai tot stand kwam. De verrassende basisspeler Stijn Spierings legde de bal met de hak klaar voor Loris Brogno die met links binnen gleed: 0-1.
Nog voor rust probeerden de Zwollenaren op gelijke hoogte te komen. Ryan Thomas had een pegel van grote afstand in huis, waarna Kortsmit broodnodig en goed in actie kwam. Vroeg na de thee waren het de bezoekers die weer bijna scoorden. Michel Breuer nam de bal in één keer uit een hoekschop en zag zijn inzet rakelings naast belanden.

Goodwin slaat toe

Ondertussen leek PEC Zwolle sterker te worden. Een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd wegens buitenspel en Anass Achahbar schoot recht op Kortsmit af. Aan de andere kant sloeg Sparta wél toe. In de tegenstoot werd Craig Goodwin gevonden door Spierings en via een Overijssels been schoot de Australiër fraai achter keeper Mickey van der Hart.
Ondanks de verdubbelde marge bleef PEC Zwolle aandringen en was het vooral tegenhouden voor Sparta. De grootste kans was voor invaller Philippe Sandler, maar zijn kopbal op aangeven van de andere invaller Hachim Mastour werd fraai gered door Kortsmit.
Aan de andere kant maakte Brogno een einde aan alle spanning. Drie minuten voor tijd werd hij goed aangespeeld door Zakaria El Azzouzi, waarna hij knap de keeper omspeelde en zo de eindstand bepaalde: 0-3.

0-1 40' Brogno
0-2 58' Goodwin
0-3 87' Brogno