nieuws

Cricket: Excelsior'20 plaatst zich voor finale, Hermes DVS veilig

De finale van de cricket-topklasse gaat tussen Excelsior'20 en Dosti United. De Schiedammers plaatsten zich zondag voor de eindstrijd door directe concurrent Quick Haag te verslaan. In de degradatiepoule is Hermes DVS veilig na een zege op VOC.
Excelsior'20 deed het op bezoek bij Quick Haag aan bat niet echt geweldig. De geel-zwarten kwamen tot maar 115 runs. Verdedigend presteerde Excelsior wel naar behoren, want het liet Quick maar 84 runs (all out) maken. Door de zege is de Schiedamse ploeg niet meer te achterhalen door de Hagenaars. Mocht Excelsior er komende zondag op de laatste speeldag in slagen van ACC te winnen en Dosti verliest van Quick Haag, dan gaat Excelsior als koploper de finale in. In een best-of-three serie levert dat thuisvoordeel op.
Stadgenoot Hermes DVS speelt ook volgend seizoen in de topklasse. De Schiedammers wonnen op eigen veld de derby van VOC in de laatste over (177/5-176/5). Door dit resultaat bestaat de kans dat VOC als laatste eindigt. In dat geval moeten de Rotterdammers om promotie/degradatie spelen tegen de nummer drie van de hoofdklasse. De nummers één en twee van die hoofdklasse promoveren automatisch, omdat de topklasse volgend seizoen met twee clubs wordt uitgebreid.