nieuws

'Wisselen Kuyt is moedig, maar niet slim van Gio'

Henk van Stee is van mening dat Giovanni van Bronckhorst op de verkeerde manier omgaat met Dirk Kuyt. De trainer van Feyenoord heeft zijn aanvoerder in de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen tegen FC Groningen en FC Twente al twee keer voortijdig naar de kant gehaald.
Volgens de voormalig (assistent-)trainer van Feyenoord, Sparta en Excelsior had de rol van Kuyt voor het verlengen van zijn contract beter besproken moeten worden. "Op het moment van bijtekenen had je tegen hem moeten zeggen: 'Van de 34 wedstrijden hebben we je 20 keer nodig. Accepteer je die rol of niet?' Nu heb je hem na twee wedstrijden al twee keer gewisseld. Als dat te vaak gebeurt en je verliest een paar keer, dan laat ook een man als Kuyt je zakken", zegt Van Stee in de voetbaltalkshow
FC Rijnmond
.

'Zo ga je niet met spelers om'

"Dirk Kuyt is enorm belangrijk voor Feyenoord en het is belangrijk hoe de staf met hem communiceert. Als hij met zijn 36 jaar accepteert dat hij vaak gewisseld wordt in het belang van de groep, dan maak je een aantal stappen. Ik vind het moedig van Giovanni om hem te wisselen, maar ik weet niet of het slim is. Nu moet een ervaren iemand als Jan Wouters tegen Giovanni zeggen: 'Zo ga je niet met spelers om.' Wouters zit er niet voor niets."
Van Stee refereert aan routinier Michel Breuer, die het vertrouwen krijgt bij Sparta. "Óf je maakt een speler van die leeftijd heel belangrijk óf je laat hem vallen. Er is geen tussenweg. Je moet heel goed met Kuyt communiceren. Van een afstand denk ik persoonlijk dat dit niet goed is gedaan bij het verlengen van zijn contract. Dit kan je zo vroeg in het seizoen namelijk niet doen", aldus de voormalig technisch directeur van onder andere Zenit Sint-Petersburg.