nieuws

Duizenden studenten maken kennis met Rotterdam

Zo'n drieduizend nieuwe studenten trekken de komende dagen door Rotterdam. Zij maken tijdens de Eurekaweek van de Erasmus Universiteit (EUR) kennis met de stad en de campus.
''Ze gaan allemaal uitdagingen doen waarmee ze elkaar leren kennen", zegt voorzitter Rachel van de Eurekaweek-commissie. Ook wacht de studenten een openingsceremonie 'vol optredens en acts'.
De voorzitter sluit niet uit dat studenten de tocht door de stad aangrijpen om stiekem Pokémon te vangen met hun smartphones. ''Daar hebben we al wat berichten over gehoord, maar dat maakt het denk ik alleen maar leuker.''
De Doelen
De rector magnificus van de universiteit opende de Eurekaweek in congresgebouw De Doelen. Daar verzamelden zich maandagochtend tal van studenten, die in sommige gevallen van ver komen om in Rotterdam te kunnen studeren.
Een Duitse student in spe vertelt naar Nederland te zijn gelokt door de goede reputatie van de Erasmus Universiteit. ''En het werd me aanbevolen door vrienden'', vertelt de jongen, die voor het eerst in Nederland is.
Een andere aankomende student zegt al twaalf jaar in Luxemburg te wonen, maar te zijn teruggekeerd naar Nederland om aan de EUR te kunnen studeren.
''Het is hier een stuk groter en drukker. Ik hoop dat het een leuke tijd gaat worden.''