nieuws

Cubaanse boomkikker in speedboot naar Middelharnis

Een Cubaanse boomkikker is op bijzondere wijze meegelift naar Middelharnis. Het exotische dier dook op aan boord van een speedboot die was geïmporteerd uit Amerika.
Medewerkers van het importbedrijf in Middelharnis konden hun ogen niet geloven toen ze de uit de kluiten gegroeide kikker ontdekten. Ze schakelden dierenambulance Dieren4u uit Spijkenisse in, maar ook daar herkenden ze de amfibie niet.
Een telefoontje naar Reptielencentrum Serpo bood uitkomst: ''Die vertelden dat het een Cubaanse boomkikker was'', zegt Raymond Sybesma van Dieren4u. De kikker kan in Nederland niet in het wild overleven en werd daarom meegenomen naar de opvang.
Boomkikker
Volgens Sybema is het een wonder dat de kikker heelhuids is aangekomen in Nederland. Als het dier in een container was gekropen, had hij de reis vermoedelijk niet overleefd. Aan boord van de speedboot wist de kikker relatief ongeschonden de oversteek te maken.
''Hij heeft op de speedboot zelf gezeten en is daar onder een dekzeil vandaan gekomen'', vertelt de voorzitter van Dieren4u. Medewerkers van het bedrijf hebben het dier daarop apart gezet.
De boomkikker was behoorlijk uitgedroogd en is opgevangen in Delft.
Omdat de amfibie niet zal worden teruggestuurd naar de Verenigde Staten, wacht het dier een loopbaan bij Serpo. Daar kan hij straks door bezoekers worden bewonderd.