nieuws

'Bezuinigingen maritieme bedrijven hard gelag voor medewerkers'

Boskalis
Boskalis
Het vervangen van Nederlandse werknemers van maritieme bedrijven door goedkopere medewerkers uit het buitenland is 'onrecht in het kwadraat'. Dat vinden de vakbonden, die aandeelhouders en directieleden oproepen een stokje te steken voor de plannen.
Vakbonden FNV Waterbouw en Nautilus International keren zich tegen geplande reorganisaties bij Boskalis en dochterondernemingen Smit Salavage en Fairmount Marine. Door de plannen zouden tientallen gezinnen worden gedupeerd.
Bij Fairmount worden volgens de bonden "alle 34 Nederlanders gedumpt en vervangen door werknemers uit lage lonen landen". Ook geplande bezuinigingen bij Boskalis, dat 650 arbeidsplaatsen schrapt, en Smit vallen slecht bij medewerkers van de bedrijven.

Actie

Tientallen medewerkers van de drie ondernemingen en hun gezinnen zijn van plan woensdag actie te voeren bij een aandeelhoudersvergadering van het Papendrechtse Boskalis . De bezoekers krijgen daar een open brief aangereikt.
'Hard gelag'
De bonden roepen de aandeelhouders in de open brief op hun 'sociale verantwoordelijkheid' te nemen. FNV en Nautilus spreken over een 'hard gelag' voor medewerkers en gezinnen die "jarenlang hebben meegebouwd aan het succes van uw bedrijf".