nieuws

Jacobs: 'Dit worden de kroonprinsen van Nederland'

Rob Jacobs werkte 25 jaar geleden als trainer van Sparta een seizoen samen met Mitchell van der Gaag en Ernst Faber. De hoofdtrainers van respectievelijk Excelsior en FC Groningen speelden destijds met elkaar in het hart van de verdediging. Afgelopen zaterdag stonden de heren als trainers tegenover elkaar in de tweede speelronde van de eredivisie.
Jacobs, die zowel trainer van Excelsior als FC Groningen is geweest, was aanwezig om zijn oude clubs aan het werk te zien. Maar bovenal om Van der Gaag en Faber te analyseren. "Ik weet dat Excelsior er in blijft en hij (Faber, red.) gaat gewoon in de middenmoot meedoen. 1000 procent. Zoveel kennis van kwaliteit heb ik. Dit worden de kroonprinsen van Nederland", aldus Jacobs voorafgaand aan de wedstrijd.
RTV Rijnmond volgde Jacobs voor, tijdens en na de wedstrijden. "Ik zat er dicht bij met 1-1", aldus Jacobs na afloop van de wedstrijd (2-0 winst Excelsior). "Alles komt goed bij jou (Faber, red.) en jij (Van der Gaag, red.) hebt deze punten alvast in de tas."