DE VERDIEPING

Jaren na een herseninfarct plukt muzikant Willem Philipsen toch weer de gitaar uit de wilgen

Een revalidatiearts vertelde de Rotterdamse muzikant Willem Philipsen dat hij na zijn herseninfarct nooit meer gitaar zou spelen. Een keiharde boodschap voor een 23-jarig veelbelovend talent. Nu bewijst hij samen met zanger Guus Bok het tegendeel.
‘Met de stroom mee’ heet het boek van Philipsen. De Rotterdammer vertelt over de lange weg die hij heeft bewandeld tot zijn bestemming: ‘Willem 2.0’. Willem heeft zijn verhaal vaker verteld bij Rijnmond, ook in het radioprogramma De Verdieping. Maar daarna is hij alleen maar sneller ‘in de stroom’ meegegaan: hij is een veelgevraagd spreker, heeft bijzondere mensen leren kennen zoals hoogleraar Erik Scherder en zanger Stef Bos.
In De Verdieping vertelt Philipsen openhartig over het vervolg van zijn eerdere verhaal, twee jaar geleden in de studio van Rijnmond. En Willem speelt weer gitaar; zijn linkerhand is nog steeds verlamd, maar dat hield hem niet tegen. Met enige aanpassingen van zijn gitaar kan hij zijn geliefde instrument met één hand bespelen. Willem heeft zijn muzikale maatje meegenomen naar de studio, zanger Guus Bok.
Luister naar een bijzonder muzikaal gesprek in De Verdieping: swipe en klik op het audio-icoontje op deze pagina, of beluister het gesprek als podcast: kies hieronder je platform naar keuze en zoek op ‘De Verdieping met Ruud de Boer’. Daar vind je trouwens nog veel meer mooie gesprekken met bijzondere regiogenoten!
Meer over Willem Philipsen vind je hier.
Meer over Guus Bok vind je hier.