FC DORDRECHT

Feyenoord-huurling Conteh is bij FC Dordrecht weer gelukkig na zware tijd in Duitsland: 'Ik heb vaak in mijn eentje moeten huilen'

Feyenoord-huurling Christian Conteh in het shirt van FC Dordrecht
Feyenoord-huurling Christian Conteh in het shirt van FC Dordrecht © Corrado Franke - RTV Dordrecht
Christian huilt, Christian lacht. Zo kun je de eerste dagen van Christian Conteh als speler van FC Dordrecht het beste omschrijven. Vrijdagavond was de aanvaller te emotioneel om de pers te woord te staan, nadat hij bij zijn debuut al na 44 seconden scoorde. Zaterdagochtend had Conteh zijn emoties weer onder controle en genoot vooral van zijn belangrijke bijdrage aan de 2-1 zege bij Helmond Sport. "Ik ben erg gelukkig. Het is een supergevoel."
De huurling van Feyenoord kwam na een uur in het veld en opende extreem snel de score. "Ik schoot zonder eerst naar links of rechts te kijken. Gelijk knallen, dacht ik. Het is niet de eerste keer dat ik in een debuutwedstrijd scoor. Bij FC Sankt Pauli deed ik dat ook. Toen was het na 32 minuten raak", zegt Conteh.
Een dag na het uitduel met Helmond Sport blikt Christian Conteh terug op zijn debuut bij FC Dordrecht. De tekst gaat verder onder de video:
Conteh na succesvol debuut bij FC Dordrecht: 'Ik wil zeker meer bereiken'

'Het was een zware tijd in Sandhausen'

Trainer Michele Santoni omschreef de Duitser vrijdagavond bij ESPN als 'een bom aan emoties'. Ook noemde hij Conteh bij Rijnmond een 'introverte en gevoelige jongen'. Dat had vooral te maken met zijn weinig succesvolle verhuurperiode aan SV Sandhausen in de Tweede Bundesliga. In het eerste deel van het huidige voetbalseizoen kwam Conteh slechts tot vier competitiewedstrijden. Ook had hij een slechte band zijn trainer.
"Het was een zware tijd en daar moest ik aan terugdenken. Ik was niet gelukkig en wilde naar huis. Ik heb vaak in mijn eentje moeten huilen. Ik heb altijd gezegd dat ik op de wereld ben gekomen om te voetballen. Als dat niet lukt, dan word ik verdrietig."
Aan zijn tijd bij SV Sandhausen hield Christian Conteh geen fijn gevoel over. De tekst gaat verder onder het fragment:
Conteh was niet gelukkig bij SV Sandhausen: 'Ik wilde naar huis'
Conteh heeft nog een contract bij Feyenoord tot medio 2024. In zijn eerste seizoen in Rotterdam kwam de buitenspeler tot twee competitiewedstrijden. Toch denkt hij nog steeds te kunnen slagen in De Kuip. "Het is belangrijk dat ik na een jaar vol blessures weer ga voetballen. Als ik straks na vijf maanden weer bij Feyenoord terugkeer, weet ik zeker dat ik het daar naar mijn zin ga hebben. Ik zal alles geven om te spelen. Dat is het allerbelangrijkste."
Bij Feyenoord werd Christian Conteh goed opgevangen door Leroy Fer, Lutsharel Geertruida en Jens Toornstra. De tekst gaat verder onder de video:
Conteh over Feyenoord: 'Ik werd door teamgenoten er gelijk bij betrokken'
Ondanks de zege op Helmond Sport staat FC Dordrecht nog steeds op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op de nummer voorlaatst Almere City FC is drie punten. Volgende week spelen de Schapenkoppen een thuisduel met Jong AZ.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!