nieuws

'Fietsenman' Maassluis botst weer met gemeente

De gemeente Maassluis is niet van plan op korte termijn in gesprek te gaan met exploitant Ahmed El Boustati van de fietsenstalling bij het station. De bewaakte stalling moest sluiten nadat tijdens een controle drugs en een wapen waren gevonden.
Overleg met de uitbater is volgens locoburgemeester Kees Pleijsier niet zinvol zolang het nog onrustig is rond de fietsenstalling, waar
. ''Als de rust wedergekeerd is, kunnen we wellicht om tafel gaan.''
De fietsenstalling blijft mogelijk nog maanden dicht. De locoburgemeester zegt nog niet op zoek te zijn naar een nieuwe exploitant, maar gaat voorlopig ook niet met de huidige uitbater in gesprek.
Advocaat
Pleijsier: ''Ik heb in het belang van de openbare orde de zaak gesloten. Daar past op deze korte termijn nog geen gesprek bij.'' Hij verwacht uiteindelijk via de advocaat van de exploitant alsnog met El Boustati te kunnen overleggen.
Uitbater El Boustati ontkent zelf in alle toonaarden iets te maken te hebben met drugshandel in de fietsenstalling. ''Ze demoniseren mij en willen me weg'', stelt hij. De exploitant zegt zelf ook last te hebben van hangjongeren in de omgeving.
Wapen
Toch wijst de gemeente met een beschuldigende vinger naar El Boustati. ''Het feit dat de exploitant in zijn zaak drugs en een wapen heeft liggen, is hem wel toe te rekenen'', vindt locoburgemeester Pleijsier.
Zo zou een mes 'open en bloot' in de zaak hebben gelegen. Dat de uitbater op vakantie was, doet daar volgens Pleijsier niets aan af. ''Hij is verantwoordelijk voor wie hij als dagelijkse leiding in zijn zaak zet tijdens zijn afwezigheid'', vindt de bestuurder.
Werklozen
De 'fietsenman' kon twee jaar geleden nog rekenen op steun van buurtbewoners bij een geschil met de gemeente. Die wilde arbeidsongeschikten en werklozen laten werken bij de fietsenstalling.
''Ahmed vervult een belangrijke rol in de veiligheid rond het station en helpt ook jongeren en ex-gedetineerden aan werkervaringsplaatsen. Als buurtbewoners zijn we bereid voor de deur te gaan liggen als hij er echt uit moet", zei een buurtbewoner toen.