nieuws

Klachten over overlast rond de Hef houden aan

Omwonenden klagen nog steeds over de werkzaamheden aan de Hef. De oude spoorbrug tussen het Noordereiland en Feijenoord is ingepakt met een doek dat moet voorkomen dat stofwolken vrijkomen, maar volgens buurtbewoners gebeurt dat toch.
''We zijn zeer wanhopig'', zegt een omwonende die de overlast door de werkzaamheden beu is. ''Als je goed kijkt, zie je dat er
.''
Volgens een medewerkster van een horecazaak in de omgeving lijkt het alsof ''je de hele tijd in een vliegtuig zit. Je oren zitten vaak dicht. Daar heb ik veel last van.''
Door de geluidsoverlast zouden veel klanten zelfs bij mooi weer niet meer op het terras willen zitten. Ook werd eerder geklaagd over stof in de drankjes.
Ontsnappen
De gemeente liet weten dat er maandag opnieuw een zwakke plek in het doek rond de brug zat. Daardoor kon stof ontsnappen.
Het probleem zou inmiddels zijn verholpen. Er volgt dinsdag nog een inspectie, waarbij wordt gekeken of er meer zwakke plekken zitten in het doek.
Stilgelegd
De gemeente herhaalde dat de werkzaamheden worden stilgelegd bij overlast. Ook loopt er nog een onderzoek naar de geluidshinder voor omwonenden.
De Hef krijgt een grote opknapbeurt. Voor het verwijderen van de oude verflagen zijn de twee torens helemaal ingepakt. De werkzaamheden duren zeker nog enkele maanden.