Hockeydames naar halve finale in Rio

Nederlandse hockeydames
De Nederlandse hockeysters hebben in de nacht van maandag op dinsdag met 3-2 gewonnen van Argentinië. In de eerste helft scoorden Lidewij Welten en Laurien Leurink voor Oranje. Na rust was Kelly Jonker trefzeker.
De ploeg van bondscoach Alyson Annan maakte het zichzelf nog behoorlijk lastig, want Oranje stond vanwege liefst drie gele kaarten (Naomi van As, Margot van Geffen en Eva de Goede) een paar minuten met acht speelsters op het veld.
"Je weet dat het tegen Argentinië een harde wedstrijd wordt. Maar op de een of andere manier zijn wij het die dan altijd vrij snel kaarten krijgen. Dat toen we toch niet goed'', aldus de 33-jarige Van As.
Oranje speelt woensdag de halve finale in Rio de Janeiro en neemt het dan op tegen Duitsland.