nieuws

Nepmonteur leurt in Oud-Beijerland met generatoren

Waarschuwingsbord nutsbedrijf Stedin
Waarschuwingsbord nutsbedrijf Stedin
Een oplichter die zich voordoet als medewerker van Stedin blijkt een slimme manier te hebben bedacht om mensen geld uit de zak te kloppen. Slachtoffers krijgen te horen dat de stroom dagenlang wordt afgesloten en krijgen de optie een aggregaat te huren.
Aan die generator hangt dan wel een prijskaartje van enkele honderden euro's. Volgens de betrokken partijen is niet alleen de monteur nep, maar is ook geen sprake van de meerdaagse stroomuitval waarmee wordt gedreigd.
De oplichter of oplichters zouden actief zijn in Oud-Beijerland, het is nog onduidelijk hoeveel mensen zijn gedupeerd. De politie kreeg maandag een melding van een inwoner die het niet vertrouwde en de nepmonteur wegstuurde.
''Hij kon zich niet legitimeren en had geen kleding aan van Stedin'', zegt een politiewoordvoerder. De nepmonteur beweerde nog dat een brief was verstuurd over de stroomuitval, maar ook daar trapte de bewoner niet in.
Verhuur
Netbeheerder Stedin waarschuwt klanten dat monteurs sowieso nooit aan de deur komen om aggregaten te verhuren. ''Het kan zijn dat mensen door werkzaamheden een tijdje geen stroom hebben, maar dan krijgen ze een brief'', benadrukt een woordvoerder.
Monteurs van Stedin zijn altijd te herkennen aan hun busjes en uniformen. ''En ze hebben altijd een legitimatiepas bij zich waar mensen naar kunnen vragen'', aldus de woordvoerder van de netbeheerder.
Nepmonteur
Ook woningcorporatie HW Wonen waarschuwt voor de oplichterspraktijken in Oud-Beijerland. Volgens een woordvoerster kreeg ook een medewerker van de organisatie een nepmonteur aan de deur. ''Dat gebeurt helaas vaker'', verzucht ze.