nieuws

Keijser: 'Je gaat om wereldkampioen te worden'

Marieke Keijser hoopt tijdens het WK Roeien opnieuw wereldkampioen te worden. De 19-jarige roeister stond vorig jaar nog op het hoogste schavot bij de junioren en hoopt ook deze keer, bij de roeiers tot 23 jaar, het goud in de wacht te slepen.
"Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies. En ik heb al een keer geroken hoe het is om wereldkampioen te zijn. Als je naar een wereldkampioenschap gaat, dan ga je altijd om wereldkampioen te worden", aldus Keijser dinsdagochtend tijdens de persmoment op Rotterdam Centraal.
Rotterdam is de gastheer van het wereldkampioenschap roeien dat van zondag 21 augustus tot en met 28 augustus plaatsvindt. Behalve de senioren strijden ook de junioren en de roeiers onder 23 jaar om de wereldtitel. In totaal doen er zo'n 2000 roeiers uit 70 verschillende landen mee aan het evenement dat wordt gehouden op de Willem-Alexander Baan.

Olympische Spelen

De roeiers Roel Braas en Mitchel Steenman bereikte in Rio de Janeiro de halve finales in de twee-zonder stuurman. Het duo zal ook op het WK Roeien in actie komen, maar dan in de twee met stuurman. Tijdens het wereldkampioenschap worden alleen niet-Olympische nummers geroeid.
Lex Grootenhuis is verantwoordelijk voor de organisatie van het WK Roeien. Hoewel hij slechts enkele Olympiërs kan verwelkomen vindt hij dat de Spelen geen negatief effect hebben gehad op het WK Roeien. "Als we zien met wat voor deelnemers wij geconfronteerd zijn, dan denk ik dat wij een goede keuze hebben gemaakt. Voor het roeien is het heel goed dat wij na de Spelen komen."