nieuws

Knutselfestijn Jeugdland bestaat halve eeuw

Honderden kinderen brengen de laatste week van hun vakantie knutselend door in Alblasserdam. Ze doen mee aan de vijftigste editie van Jeugdland. ''We vervelen ons niet, want we hebben elkaar.''
Hoewel het kinderevenement al flink op leeftijd is, blijken veel jongeren nog steeds de handen uit de mouwen te willen steken. Zij kunnen meedoen aan activiteiten als bloemschikken, naaien en hutten bouwen.
Een groepje meisjes zegt het vooral naar de zin te hebben omdat ze samen kunnen knutselen. Zo hebben ze kaarten gemaakt om ouderen in verpleeghuizen een hart onder de riem te steken in de zomermaanden.
Halve eeuw
De activiteiten zijn in een halve eeuw nauwelijks veranderd, maar dat lijkt de jongeren weinig uit te maken. ''Het komt elke keer op dezelfde manier terug'', vertelt vrijwilliger en bestuurslid Richard Veen.
Omdat de activiteiten nog steeds in de smaak vallen, voelt de organisatie zich niet geroepen het programma om te gooien.
Veen: ''Kinderen komen hier met veel plezier om dit soort dingen te doen. Waarom zou je dan veel veranderen?''
Volgens het bestuurslid komen iedere dag gemiddeld 350 tot 370 kinderen af op het knutselfestijn. Toch is er dit jaar een kleine nieuwigheid te bespeuren: een fototentoonstelling over 50 jaar Jeugdland.