nieuws

Social media door scholen gevolgd na Turkse coup

Rotterdamse schoolbestuurders hebben vanaf het moment dat in Turkije een coup werd gepleegd social media als Facebook en Twitter nauwgezet in de gaten gehouden.
Op die manier willen zij er achter komen of scholieren uit het kamp-Erdogan het straks in het nieuwe schooljaar aan de stok krijgen met leerlingen uit de hoek van de geestelijke Gülen.
Schoolbestuurder Marcel van der Knaap over de werkwijze: "Datgene wat er op Twitter, Facebook en nog meer op internet allemaal plaatsvindt volgen we goed. Daarin hebben op de dag van de staatsgreep en de dag erna wel wat zien gebeuren. Maar daarna is het eigenlijk vrij rustig geworden."
De Rotterdamse schoolbestuurders hadden woensdagmiddag een gesprek met onderwijswethouder De Jonge. Ze hebben dan ook niet het idee dat de spanning in het klaslokaal is toegenomen. Volgende week begint het nieuwe schooljaar.
Volgens de Turkse president Erdogan zitten aanhangers van Gülen achter de machtsgreep die ruim een maand geleden plaatsvond, Sindsdien worden overal ter wereld zijn geestverwanten bedreigd en geïntimideerd.