nieuws

Oranje hockeysters naar finale Olympische Spelen

Marloes Keetels
Marloes Keetels
De Nederlandse hockeydames hebben zich na een spannende wedstrijd tegen Duitsland via shoot-outs geplaatst voor de finale van de Olympische Spelen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 in Rio de Janeiro. Uiteindelijk was Oranje in de shoot-outs met 4-3 te sterk.
Nederland kwam in het eerste kwart op een 1-0 achterstand door een treffer van Lisa Schütze. Vroeg in het tweede kwart stelde Maartje Paumen orde op zaken door de Duitse doelvrouw te passeren.
In de shoot-outs was het bloedstollend spannend. Na missers van onder andere de Rotterdamse hockeyster Marloes Keetels (foto) en Ellen Hoog hield keepster Joyce Sombroek haar land op de been.
Uiteindelijk was het Hoog die haar tweede shoot-out wél benutte en de formatie van bondscoach Alyson Annan naar de eindstrijd schoot. Ook speelster Kitty van Male uit Rotterdam kwam in actie.
Het is de vierde keer op rij dat de Nederlandse hockeysters zich plaatsen voor de finale van de Spelen. De vorige twee finales leverden een gouden medaille op.