nieuws

Martina: derde finale 200 meter heel bijzonder

Churandy Martina
Churandy Martina
Churandy Martina was er bij in 2008, hij was er bij in 2012 en donderdag staat hij voor de derde keer op rij in de olympische finale van de 200 meter. "Dat is heel bijzonder'', zei de goedlachse atleet van Rotterdam Atletiek, nadat hij zich met zijn beste tijd van dit seizoen (20,10) had geplaatst voor de grote finale.
"Het was op mijn tanden bijten en hard lopen. Na de finish deed ik gelijk mijn spikes uit, omdat ik last van mijn voeten had'', zei Martina, die vanuit de buitenbaan sterk kwam opzetten en als tweede over de finish rende. De 32-jarige Nederlander zorgde ervoor dat de Amerikaan Justin Gatlin, goed voor zilver op de 100 meter, buiten de finale viel.
"Ik hoorde aan het gejuich van de Nederlanders op de tribunes dat ik door was. Ze schreeuwden zo hard. In de finale is alles mogelijk. Ik ga zo hard mogelijk lopen en mijn best doen'', aldus Martina, die in 2008 als tweede over de finish kwam na Usain Bolt. Hij werd echter gediskwalificeerd omdat hij over de lijn was gestapt. Tijdens de vorige Spelen in Londen eindigde hij als vijfde.
Martina slaat donderdagochtend de series van de estafette op de 4x100 meter over. Als Nederland de finale van vrijdag haalt, doet de Europees kampioen op de 100 meter wel mee.