RIJNMOND SPORT

Volleybaldames Sliedrecht Sport nemen na vier jaar afscheid van coach Vera Koenen

Vera Koenen
Vera Koenen © Orange Pictures
Vera Koenen vertrekt na dit seizoen als coach van de volleybaldames van Sliedrecht Sport. Met twee landstitels, twee bekers en vier supercups haalde Koenen in vier jaar tijd acht hoofdprijzen binnen, waarmee ze de meest succesvolle coach is die Sliedrecht Sport ooit gehad heeft.
Ondanks de vele successen kwamen Sliedrecht Sport en Koenen volgens voorzitter Cees Boer samen tot de conclusie beiden toe te zijn aan iets nieuws. "Ze heeft met haar team vrijwel alles gewonnen wat er te winnen was", vertelt Boer. "Het was voor ons een voorrecht en een genoegen om met de altijd gedreven Vera te kunnen werken en haar voor onze groep te hebben staan. We danken Vera als coach en mens voor deze prachtige blauw-witte jaren."
Koenen zelf roemt de club waar ze afgelopen jaren succesvol coach was. "Sliedrecht Sport zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Na vier prachtige jaren gaan we ieder ons eigen weg. Dat is goed want na vier jaar ligt verzadiging op de loer. Ik ben als trainer gegroeid en heb met vier unieke selecties gewerkt."

Eindsprint

Koenen hoopt in de volleybalwereld actief te blijven. "Ik ben benieuwd wat er in de toekomst op mijn volleybalpad komt. Tot die tijd maken we er een fantastische eindsprint van!"
Voorlopig liggen Koenen en Sliedrecht Sport op koers voor een derde gezamenlijke landstitel en dus negende prijs. Na dertien wedstrijden staat Sliedrecht bovenaan in de eredivisie, met vier punten voorsprong op concurrent Apollo 8.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!