nieuws

Ophef in Piershil om nieuwe loods uienteler Mosselman

Tientallen inwoners van Piershil, in de Hoeksche Waard, maken bezwaar tegen een nieuwe loods van het bedrijf Mosselman in hun dorp.
Verder willen zij dat de stank-, stof- en geluidsoverlast door de uienteler terug wordt gebracht. Volgens de bewoners zorgen ook de tractoren die de uien naar het bedrijf brengen voor veel overlast in Piershil.
"Er rijden hier veel tractoren langs en dat zijn niet meer de dinky toys van vroeger. Het zijn nu drie-assers waar enorme hoeveelheden uien op worden vervoerd. Dat gaat gepaard met heel veel herrie, veel gestuiter en ze verliezen natuurlijk regelmatig ook lading. Je ligt op bed te trillen."
De bewoners willen dat de gemeente en andere instanties de regels strenger gaan handhaven.
Mosselman zegt de ophef niet te begrijpen omdat het bedrijf al meer dan vijftig jaar in Piershil is gevestigd. "Wij doen er alles aan om de overlast te beperken. In die nieuwe loods komen straks alleen machines te staan. En als ze ons echt weg willen hebben, laat iemand dan maar komen met een buidel geld."
Wethouder Gerard den Boer van de overkoepelende gemeente Korendijk heeft donderdag met de boze bewoners gesproken. Hij wil nu ook met de uienteler om de tafel om zo de ophef in Piershil te beteugelen.