nieuws

Wisselstrook Spijkenisserbrug maandag open

De wisselstrook van de Spijkenisserbrug kan maandag weer open. De belangrijkste veiligheidstests die Rijkswaterstaat in de nacht van donderdag op vrijdag uitvoerde, zijn geslaagd.
Toch is nog niet al het werk klaar. Volgens Maurijn van Witsen van Rijkswaterstaat is er nog 'een klein puntje dat kan leiden tot storing'. "Dat testen we komende nacht. Zaterdagnacht hebben we dan de finaletest."
De Spijkenisserbrug wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag van 22.00 uur tot 02.00 uur afgesloten voor het autoverkeer. Ook kunnen automobilisten in de nacht van zaterdag op zondag van 22.00 uur tot 05.00 uur niet over de brug.
Langzaam verkeer en de scheepvaart hebben geen last van hinder.
Nieuwe installatie
De wisselstrook in het midden van de Spijkenisserbrug is in de ochtendspits open is voor verkeer naar Hoogvliet. 's Avonds kunnen automobilisten dan over de strook terug naar Spijkenisse.
De strook leverde afgelopen tijd flink wat problemen op. Rijkswaterstaat verving onlangs de verouderde installatie, maar de nieuwe apparatuur heeft softwareproblemen.
Het testen werd na enkele pogingen gestaakt. Afgelopen nacht werd het uitproberen weer opgepakt.
Ook onderhoud Botlekbrug
Spijkenisse was daardoor afgelopen nacht extra moeilijk bereikbaar. Niet alleen de Spijkenisserbrug was dicht, maar ook de Botlekbrug was afgesloten voor onderhoud.
Langzaam verkeer, de meeste tankwagens met gevaarlijke stoffen en de hulpdiensten konden wel van de Spijkenisserbrug gebruik maken.