nieuws

Ex-gitarist Postmen op Lowlands voor Hersenstichting

Hij stond als gitarist van de succesvolle band Postmen op grote festivals als Lowlands en Parkpop, trad op met Anouk en leidde een leven van seks, drugs en rock-'n-roll. De destijds 23-jarige Willem Philipsen uit Rotterdam had de wereld aan zijn voeten liggen. "Het was echt te gek." Tot het noodlot toesloeg.
Philipsen kreeg een herseninfarct. Hij raakte gehandicapt en belandde in een rolstoel. "Het leven stelde niets meer voor. Het lichtje ging even uit. Dat was een kwestie van pech, dat een bloedpropje in mijn systeem kwam en m'n hersenen te weinig zuurstof kregen", vertelt de Rotterdammer. "Deal with it."
Lezing over hersenletsel
En ermee dealen deed hij. Inmiddels is Philipsen 30 en heeft hij hard geknokt voor zijn herstel. Na jarenlang revalideren kan hij met een wandelstok weer lopen en is hij terug op de plek waar hij zich altijd zo thuis voelde: podia van grote festivals.
Komende dagen is de oud-gitarist op Lowlands in Biddinghuizen. Niet om op te treden, maar om een lezing te geven over hersenletsel. Hij doet dat met een ballon om bezoekers de kleine dingen in het leven te laten waarderen.
"De ballon is een metafoor voor hoe blij je kan worden van iets simpels. Ik werd intens gelukkig van het succes van gitaarspelen met grote artiesten, maar toen raakte ik alles kwijt. Ik word nu gelukkig van mijn dromen najagen. Ik ben terug op Lowlands en zo is het cirkeltje weer rond."
Weer muziek maken
Hoewel Philipsen geen gitaar meer kan spelen omdat zijn arm het niet meer doet, heeft hij de muziek niet achter zich gelaten. Hij heeft een eigen bedrijf waarmee hij jingles en muziek maakt voor bedrijfsfilms. Ook produceert hij voor zangers. "Ik maak elke dag weer muziek."