nieuws

Berghuis niet op links tegen Heracles

Steven Berghuis speelt zondag niet op de linksbuitenpositie als Feyenoord in Almelo aantreedt tegen Heracles. "Je kijkt waar spelers zich het prettigst voelen, daar moet je ze benutten", aldus trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie.
Van Bronckhorst liet nog niet weten wie hij gaat opstellen als de vervanger van de geblesseerde Eljero Elia. Wel liet hij weten dat de speelwijze niet zal worden aangepast. "We gaan het systeem niet omgooien, dat is 4-3-3. Er zijn altijd uitzonderingen, maar de voorkeur gaat uit naar 4-3-3."

Wedstrijdselectie

Middenvelder Renato Tapia en verdediger Miquel Nelom zitten zondag niet bij de wedstrijdselectie van Feyenoord. Tapia is enkele dagen ziek geweest. Nelom kampt met een kuitblessure en is tot aan de interlandbreak sowieso niet inzetbaar. Lucas Woudenberg speelt dus in elk geval ook tegen Heracles en Excelsior.
Sven van Beek is op het trainingsveld bezig aan zijn herstel. De verdediger werkt looptrainingen af. Nog altijd is niet bekend hoe lang zijn hersteltijd van de voetblessure exact is.
In de afgelopen twee wedstrijden wisselde Van Bronckhorst zijn aanvoerder Dirk Kuyt."Iedereen heeft er een mening over, vanwege zijn status. Maar wij hebben een goede relatie, dus het is geen issue. Er zijn nu meer opties. We spelen ook meer duels. De waarde van Dirk is enorm, maar ook hij moet af en toe rust nemen om fris te blijven", aldus de hoofdtrainer van Feyenoord.