nieuws

Pastoor: 'Belangrijkste is om naar jezelf te kijken'

Alex Pastoor treedt zondagmiddag met Sparta in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. De hoofdtrainer van de Spartanen kijkt in aanloop naar die wedstrijd vooral naar zijn eigen ploeg. "We zijn er op voorbereid. Het belangrijkste is om naar jezelf te kijken. Op het moment dat we goed zijn, dan maken een uitstekende kans op een overwinning", aldus Pastoor.
De oefenmeester laat nog niets los over zijn opstelling. Maar beschikt wel over een fittere selectie dan tijdens de vorige speelronde. "Het puzzelen is begonnen. Loris Brogno en Kenny Dougall zijn goede voorbeelden. Zij moesten wachten op hun beurt en zijn nu al een klasse beter dan vorig jaar. De concurrentie kan ook betekenen dat ze een andere plek zullen innemen dan in het kampioensjaar", aldus Pastoor.
Een van de spelers die nog op zijn beurt moet wachten is Bart Vriends. Hij werd afgelopen zomer overgenomen van Go Ahead Eagles, de komende tegenstander van Sparta. "Het is een club waar ik nog veel banden mee heb", legt Vriends uit.
De verdediger kampte in de voorbereiding met een blessure, maar is nu weer fit. "Het is aan mij de taak om er klaar voor te zijn als het gevraagd wordt. Het is een nieuwe ervaring om vanaf de zijkant toe te kijken. Maar het is wel een periode waar ik ook weer van leer", aldus Vriends. "Ik ben natuurlijk wel gekomen om te spelen. Ik hoop dat mijn kans er gaat komen en dan moet ik zorgen dat de kans van slagen zo groot mogelijk is."
Wegens zijn verleden bij Go Ahead Eagles kan Vriends achter de schermen een belangrijke rol vervullen. "Ik zal de jongens van alle informatie voorzien, die ze willen krijgen. Het gros van Go Ahead staat er nog. De ins en outs ken ik. Het is wel een ploeg die veel fysiek in het veld brengt en die altijd gevaar zal zijn", aldus Vriends.