GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Feyenoord-duo Van den Herik en Beenhakker lijstduwer bij 50PLUS Rotterdam

Jorien van den Herik, lijstduwer van 50PLUS
Jorien van den Herik, lijstduwer van 50PLUS © Rijnmond
50PLUS Rotterdam heeft zijn kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Hierop prijken twee nieuwe namen: Jorien van Herik en Leo Beenhakker, zij worden de lijstduwers. De Feyenoord-coryfeeën zijn het eens met het Feyenoord City-standpunt van de ouderenpartij.
Jorien van den Herik is oud-voorzitter van Feyenoord, onder zijn leiding werd in 2002 nog de UEFA Cup gewonnen. Van den Herik - onder Feyenoordsupporters wordt hij liefkozend de Grote Kale Leider genoemd - komt op nummer 25 van de kieslijst te staan. Beenhakker is oud-trainer van de club en komt op de 24ste plaats van 50PLUS te staan. Beiden staan achter het 50PLUS-standpunt inzake Feyenoord City: het stadion mag alleen doorgang vinden wanneer dit "financieel aantoonbaar beter is voor de betaaldvoetbaltak van de club."
Van den Herik voegt toe: ‘’De omgeving rond de Kuip kan een upgrading héél goed gebruiken. Weg met die lelijke loodsen en spoorbanen. Maar als je een beetje hart hebt voor die stad en Rotterdammer bent, begin je met zo’n operatie met de Kuip als startpunt en zorg je a priori dat Feyenoord er beter van wordt. Ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt."
Op de kandidatenlijst van 50PLUS zijn nog meer bekende Rotterdamse namen te vinden, zoals Grarda Pelger en nu nog oud-SP'er Kees Jonker. Ook verbonden twee oud-raadsleden van Leefbaar Rotterdam zich aan de partij: Hennie van Schaik en Dries Mosch.