Excelsior thuis onderuit tegen ADO Den Haag

Excelsior heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag verloor op eigen veld met 1-2 van ADO Den Haag. Door dit resultaat blijven de Kralingers staan op zes punten uit drie duels. De Hagenaren zijn koploper met het volle pond van negen punten.
De Rotterdammers, die hoopten de koppositie te grijpen, startten uitstekend op Woudestein. Jurgen Mattheij kopte al in de zevende minuut de openingstreffer tegen de touwen uit een hoekschop van Ryan Koolwijk (1-0). Een week eerder was de verdediger tegen FC Groningen ook al vroeg trefzeker met het hoofd.
De thuisploeg bleef in de fase die volgde redelijk eenvoudig overeind, maar halverwege de eerste helft voerde ADO Den Haag de druk op. Een kopbal van Mike Havenaar ging nog net over het Rotterdamse doel, maar na 25 minuten was het wel raak. Gervane Kastaneer vond de korte hoek: 1-1. In het restant waren de betere kansen voor de gasten, maar onder andere Havenaar kopte naast.
ADO Den Haag was ook na rust iets sterker, maar Excelsior kwam er soms gevaarlijk uit. Stanley Elbers raakte toen hij een voorzet wilde geven via een tegenstander verrassend de paal. Naarmate deel twee vorderde kwam Excelsior ook weer beter in het duel. Luigi Bruins schoot te zacht in om de gasten pijn te doen.
Tom Beugelsdijk deed de thuisploeg wel veel pijn door uit een hoekschop binnen te koppen: 1-2. Een minuut later kreeg Elbers een mogelijkheid om snel gelijk te maken, maar hij miste het leer volledig. Anouar Hadouir en Terrell Ondaan kwamen in de ploeg. Laatstgenoemde knalde koud in het veld net naast het doel van de gasten.
De thuisploeg voerde de druk op, maar Koolwijk zag zijn schot via een voet over gaan. Vijf minuten voor tijd had Ondaan weinig geluk. Hij zocht het doel iets te hoog. ADO Den Haag bleef ook in de slotminuten overeind.