FC Dordrecht verliest met tien man van Cambuur

FC Dordrecht heeft de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur met 0-1 verloren. De ploeg van trainer Gerard de Nooijer speelde meer dan een uur met een man minder, hield nog lang stand, maar moest de punten uiteindelijk terecht aan de bezoekers laten.
In de eerste helft gebeurde er genoeg aan de Krommedijk. Het duel kwam nog wel stroef op gang. Alleen Joris Kramer was dicht bij een goal, maar zijn kopbal was een prooi voor keeper Leonard Nienhuis. Halverwege het eerste bedrijf moest de thuisploeg met tien man verder. Mawouna Amevor kreeg zijn tweede geel, dus rood.
Voor de gasten het sein om de druk op te voeren. Sander van der Streek was gevaarlijk, Raymond Gyasi vond doelman Tim Coremans op zijn weg en Michiel Hemmen zag zijn kopbal naast het vijandelijke doel verdwijnen. FC Dordrecht kwam er zo nu en dan ook uit, maar heel gevaarlijk werd de ploeg van De Nooijer niet.
Met een man meer ging SC Cambuur in de tweede helft op jacht naar de openingsgoal. Van der Streek mikte al snel naast en Gyasi schoot te gehaast over. FC Dordrecht kon niet anders dan tegenhouden en gokken op een uitbraak. Dat gebeurde zelden, Gyasi raakte de onderkantlat en dus kwam FC Dordrecht weer goed weg.
Een kwartier voor tijd scoorde SC Cambuur alsnog. Van der Streek, die al de nodige kansen kreeg, opende de score: 0-1. FC Dordrecht was nog één keer dicht bij een goal, maar na een scrimmage was de bal uiteindelijk toch voor keeper Nienhuis.
FC Dordrecht blijft door dit resultaat steken op twee punten uit drie wedstrijden. De Nooijers formatie wacht nog op de eerste zege.