nieuws

Scorende Van Male verliest hockeyfinale

Kitty van Male
Kitty van Male
De Rotterdamse Kitty van Male heeft met haar ploeggenoten de Olympisce hockeyfinale verloren van Groot-Brittannië. Ondanks twee doelpunten van Van Male verloren de hockeydames van Nederland na shoot-outs van Groot-Brittannië.
Kitty van Male was belangrijk voor haar ploeg, door na een zwak eerste kwart in het begin van het tweede kwart voor een snelle 1-1 te zorgen. Halverwege de wedstrijd stond het 2-2, maar ook in het derde kwart stond Van Male op om de belangrijke 3-2 te maken.
Acht minuten voor tijd maakte Groot-Brittannië toch weer gelijk en zo kwam het opnieuw aan op shoot-outs. In de halve finale won Nederland daarin nog van Duitsland, nu ging het mis tegen de Britse vrouwen: 2-0.
Het verhaal van Kitty van Male blijft wel bijzonder. Ze mocht niet mee naar het WK in Den Haag en werd ook voor het EK niet geselecteerd. Bondscoach Alyson Annan nam haar wel weer bij de selectie en Van Male maakte dat deze Spelen waar, met een hoofdrol in de Olympische finale.
Behalve Kitty van Male maken ook Marloes Keetels en Larissa Meijer uit Rotterdam deel uit van de Zilveren Nederlandse selectie.