nieuws

Verwarde man blijft politie Rotterdam bezighouden

Een agressieve, verwarde man heeft de Rotterdamse politie vrijdagavond urenlang beziggehouden. Dat was niet voor het eerst; de politie bevestigde zaterdag dat dezelfde man dit jaar al meerdere keren bij incidenten betrokken is geweest waar agenten aan te pas moesten komen.
Vrijdagavond moest de politie in actie komen, omdat de man aan de Jacob Catsstraat zijn huisraad naar buiten aan het smijten was. "Hij was niet voor rede vatbaar, heel agressief", vertelde een woordvoerster van de politie.

Van onderhandelaar tot arrestatieteam

Een onderhandelaar die gewend is met moeilijke verdachten te praten, kon de man niet tot bedaren brengen. Omdat hij zich zo onberekenbaar gedroeg, werd het arrestatieteam erbij gehaald, dat hem uiteindelijk aanhield. De verwarde man liep een lichte beetwond op van een politiehond en is nagekeken in het ziekenhuis.
De woordvoerster sprak van een "buitengewoon triest'' incident. Dat de man hulp nodig heeft, is volgens de politie duidelijk. Of hij die ook al kreeg na zijn eerdere acties, kon een woordvoerster niet zeggen.

Overlast fors toegenomen

Mensen met psychische problemen bezorgen de politie handenvol werk. Uit cijfers van de Nationale Politie bleek begin dit jaar dat het aantal geregistreerde gevallen van overlast door verwarde mensen al jaren een stijgende lijn vertoont: van zo'n 40-duizend in 2011 tot bijna 66-duizend vorig jaar. De overheid heeft vorig jaar een 'aanjaagteam' aangesteld dat de aanpak van de problematiek moet verbeteren.