nieuws

Verhaar: 'Ik ben fit genoeg om te starten'

Thomas Verhaar miste de competitiestart wegens een enkelblessure. De aanvaller van Sparta is nu weer fit en is naar eigen zeggen klaar voor een basisplaats. "Over de opstelling worden in principe geen uitspraken gedaan, maar ik ben fit genoeg om te starten", aldus Verhaar, die zondagmiddag met Sparta aantreedt tegen Go Ahead Eagles.
De 28-jarige aanvaller liep de blessure op tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. In de wedstrijd tegen Augsburg kreeg hij een tik op zijn enkel waardoor hij de de eerste twee competitiewedstrijden vanaf de zijlijn moest bekijken. "Ik had een goed trainingskamp achter de rug. Dat maakte het natuurlijk erg vervelend. Het was aan mij de taak om zo snel mogelijk weer fit te worden", aldus Verhaar.

Toekijken

Toch was het niet makkelijk voor hem "Sparta keert terug in de eredivisie en ik was erbij toen we dat behaalden. Dan is het lastig als je dat vanaf de zijkant moet bekijken. Maar het is aan mij om te zorgen dat ik zo snel mogelijk weer op het veld sta", legt hij uit.

Mede-promovendus

Go Ahead Eagles, de komende tegenstander van Sparta, is net als de Kasteelclub een promovendus. "Nu spelen we tegen een ploeg die uit hetzelfde schuitje komt als wij. We kunnen nu kijken hoe we ons in de laatste maanden hebben ontwikkeld."

Strijdplan

Bart Vriends heeft een verleden bij Go Ahead en kent daardoor ins en outs van de ploeg. "Ik denk dat we die ploeg aardig kennen. Er is niet heel veel veranderd. Bart Vriends kent ze goed, maar wij kennen ze ook prima. Ons strijdplan ligt klaar en dat zal niet heel veel afwijken van de vorige wedstrijden", aldus Verhaar.