nieuws

Rotterdamse sterrenchef Geurds haalt inspiratie uit brand

François Geurds bij de opening van zijn nieuwe vestiging
François Geurds bij de opening van zijn nieuwe vestiging
Topkok François Geurds heeft zijn gevoel voor ironie niet verloren na de brand in zijn fonkelnieuwe restaurant onder de Hofbogen in Rotterdam. ''We hebben het vuur uit onze sloffen gelopen om de schade in het barbecuegedeelte in de keuken gelijk te herstellen'', meldde hij via Twitter.
Geurds en zijn team waren erop ''gebrand'' om de gasten zaterdagavond weer te verwennen. Dat is gelukt: "Alles is weer brandschoon."
In de ochtend had Geurds nog wat aangebrand gereageerd op vragen van RTV Rijnmond; hij wilde er niet over praten. Maar 's middags besloot hij een culinaire draai te geven aan de gebeurtenis. Op het menu staan zaterdagavond "extra geflambeerde Crêpes suzette" en "extra smokey FG Cocktail''. Daarmee hoopt de chef zijn gasten "in vuur en vlam" te zetten.

'Niets meer te zien'

In het pand aan de Katshoek brak zaterdagochtend brand uit. De brandweer meldde dat sloopwerk nodig was om goed bij het vuur te kunnen komen. Maar blijkbaar valt de schade toch te overzien, want volgens Geurds en zijn team is er niets meer te zien of te ruiken van de brand.
FG Restaurant zit sinds kort in de Hofbogen onder het voormalige station Rotterdam Hofplein. Het pand werd eerder deze maand geopend. Eerst zat het restaurant in het Lloydkwartier, waar het met twee Michelinsterren werd bekroond.