nieuws

'Klanten zien we nooit meer terug door die parkeerboetes'

Ondernemers op het bedrijventerrein Alexanderpolder in Rotterdam-Noord zien hun klandizie sterk teruglopen sinds de gemeente boetes uitdeelt aan foutparkeerders.
Al jaren zijn er te weinig parkeerplekken op het bedrijventerrein, waar vooral veel autodealers en sloperijen zitten. De gemeente Rotterdam gedoogde foutgeparkeerde auto's, zolang dat geen gevaar voor de veiligheid opleverde.
Maar sinds half mei worden er boetes uitgedeeld aan eigenaren van buiten de vakken geparkeerde wagens. Tot verdriet van de ondernemers, die schriftelijk door de gemeente werden ingelicht over het nieuwe beleid.

'Autowereld lijkt meer op wandelpromenade'

"We zitten hier bijna dertig jaar", zegt Ron Röder van Autosloperij Kralingen. "Altijd werd het gedoogd, nu dus niet meer. Maar het is hier helemaal verkeerd ingedeeld", vertelt hij.
"We zijn hier een autowereld. Maar in plaats van parkeerplekken hebben ze een stoep neergelegd, dat lijkt wel een wandelpromenade. Terwijl hier misschien een of twee mensen per dag lopen. Ze maken je gewoon brodeloos. Klanten zeggen dat ze na een boete niet meer terugkomen."

Milieupark

Ook het Milieupark van de Roteb is de ondernemers een doorn in het oog. "Op sommige momenten staat het hier helemaal dicht. Kunnen je klanten niet eens het bedrijventerrein op. De gemeente moet hier iets aan doen, anders gaan de eerste bedrijven binnenkort over de kop."
Leefbaar Rotterdam heeft de zaak aan de kaak gesteld. Volgens de partij ligt er een harde toezegging van wethouder Pex Langenberg dat er voorlopig niet zou worden bekeurd.
De gemeente zegt dat foutgeparkeerde auto's worden gedoogd. Wel worden bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die hun auto zó parkeren dat hulpdiensten in hun werk worden gehinderd.