Barendrecht pakt eerste punt in tweede divisie

Barendrecht heeft zaterdag met 0-0 gelijkgespeeld tegen GVVV. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart kwam met name in de eerste helft goed voor de dag, maar kon uiteindelijk geen doelpunt maken. De 0-0 uitslag was wel goed voor het eerste puntje in de tweede divisie.
Dat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel eindigde was verrassend, gezien de kansen die de ploeg kreeg in Veenendaal. Bas Mourits, Marlon Oranje en Danny Monster kregen allen mogelijkheden om de score te openen. Mourits had de grootste kans. Hij raakte na een half uur spelen de lat. In de tweede helft was vooral de thuisploeg het tempo aan het dicteren, maar ook GVVV kon de mogelijkheden niet benutten.
Jong Sparta heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen laten liggen. Op bezoek in Tiel bij TEC werd in de slotfase een voorsprong uit handen gegeven: 2-2. Namens de Rotterdammers scoorde Lovette Felicia met een fraai schot in de kruising het eerste doelpunt. Ragnar Ache zorgde met zijn eerste balcontact voor de tweede goal.
Ook een nieuwe zege voor Excelsior Maassluis bleef uit. In het uitduel met UNA uit Zeelst gingen de Maassluizers met 2-1 onderuit. De bezoekers hadden de betere kansen, maar kwamen via een strafschop op achterstand. Elson de Rosario Almeida zorgde in de slotfase voor de verdiende gelijkmaker, maar in de laatste minuut wist UNA alsnog te winnen.
Derde divisie
In de derde divisie wisten Capelle en ASWH beiden te winnen. Capelle deed dat op grootse wijze tegen VVOG (0-3) en ASWH bleek eveneens in vorm. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht won met 4-2 van IJsselmeervogels. Stedoco verloor met 3-2 van Scheveningen, ondanks een 2-0 voorsprong.
Namens Capelle waren Bram de Bruin, Burak Dogan en Gertjan Rothman trefzeker. Bij ASWH wisten Mels van Driel, Peter de Lange en Robbert Olijfveld het net te vinden. De scorende Stedoco-spelers waren Maurice van der Wilt en Joran Schröder.
Na twee wedstrijden staat Capelle op de zesde plaats met vier punten uit twee wedstrijden en dat is één positie hoger dan ASWH, dat evenveel punten heeft. Harkemase Boys gaat aan de leiding met zes punten uit twee duels. Stedoco haalde tot nu toe een puntje en staat twaalfde.