Sparta wint in slotfase van Go Ahead Eagles

Sparta heeft op eigen veld een nipte overwinning geboekt. Go Ahead Eagles, net als de ploeg van trainer Alex Pastoor vorig seizoen gepromoveerd naar de eredivisie, werd met 1-0 verslagen door een benutte strafschop vlak voor tijd. De zege kwam Sparta toe in het verder matige duel.
De eerste helft was zeker net sprankelend op het Kasteel. Sparta was wel de bovenliggende partij tegen het aanvallend totaal onmachtige Go Ahead Eagles, maar veel kansen leverde dat overwicht niet op. Alleen Zakaria El Azzouzi was twee keer dicht bij een goal. In de openingsfase vond de aanvaller keeper Theo Zwarthoed op zijn weg en pal voor rust raakte hij de paal na een knappe aanval waar ook Loris Brogno en Stijn Spierings bij betrokken waren.
De gasten konden daar niet veel tegenover stellen. Alleen voormalig Excelsior-speler Sander Fischer maaide een keer volledig over de bal heen vlak voor het doel van keeper Roy Kortsmit.
Ook in de tweede helft was de eerste kans voor El Azzouzi. De snelle aanvaller schoot echter hoog over en naast het doel van Zwarthoed. Het was een spaarzaam opwindend moment, want het duel kabbelde verder vooral voort. Wel moest Eagles-speler Robin van der Meer er na een uur af met een brancard na een ongelukkig duel met Denzel Dumfries.

Verhaar en Van Moorsel

Halverwege de tweede helft kwamen Thomas Verhaar en Paco van Moorsel binnen de lijnen voor Craig Goodwin en Stijn Spierings. Voor Verhaar zijn debuut op het hoogste niveau van Nederland. Zeven minuten voor tijd kreeg Sparta een strafschop. Brogno werd onderuit gehaald door Fischer en kreeg terecht een penalty. Brogno ging zelf achter de bal staan en vond de linkerbenedenhoek: 1-0.
In de slotfase - en zes minuten blessuretijd - slaagde het onmachtige Go Ahead Eagles er niet in om Sparta nog pijn te doen. De Rotterdammers hebben knap zes punten uit drie wedstrijden. Vorige week won de promovendus nog met 3-0 bij PEC Zwolle.
Scoreverloop: 85' Loris Brogno 1-0 (pen)
Opstelling Sparta: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux, Sanusi, Dijkstra (87. Vriends), Spierings (69. Van Moorsel), Brogno, El Azzouzi, Goodwin (69. Verhaar).