SPARTA

Sparta slaat weer toe op de transfermarkt en haalt Belgische middenvelder binnen

Arno Verschueren probeert namens Lommel SK hier AA Gent-speler Tarik Tissoudali af te schudden
Arno Verschueren probeert namens Lommel SK hier AA Gent-speler Tarik Tissoudali af te schudden © Orange Pictures/Photo News - Tom Goyvaerts
Sparta heeft met Arno Verschueren wederom een nieuwe speler gepresenteerd. De Belg wordt voor een halfjaar gehuurd van Lommel SK, dat uitkomt op het op één na hoogste niveau van België. De Rotterdammers nemen de middenvelder aan het eind van het seizoen definitief over. Hij tekent op Het Kasteel een contract tot de zomer van 2025.
Verschueren is een speler die als centrale middenvelder en aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Hij maakte in de zomer van 2020 de transfer van NAC Breda naar Lommel SK. De Belgische ploeg is een onderdeel van de City Football Group, waar Manchester City ook bij hoort.
In totaal speelde Verschueren in anderhalf jaar 36 wedstrijden voor Lommel SK. Daarin maakte hij zes doelpunten en gaf de middenvelder vijf assists. Lommel SK maakt momenteel echter geen goed seizoen door in de Eerste Klasse B en strijdt met een zevende plaats tegen degradatie naar de amateurs. De ploeg die in deze competitie als achtste eindigt, zakt naar een lager niveau.
Na Adrián Dalmau en Younes Namli is Verschueren dus de derde nieuwe speler op Het Kasteel. Sparta speelt komend weekend de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen FC Utrecht. Het team van trainer Henk Fraser staat momenteel op de zestiende plaats met veertien punten.
"Sparta is een club waar ik altijd al gecharmeerd van was", zegt Verschueren. "Ik heb altijd wel een oogje op Sparta gehad, om hier ooit eens te spelen."
Arno Verschueren