nieuws

El Ahmadi bezorgt Feyenoord zege in Almelo

Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd van dit seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zegevierde bij Heracles Almelo met 1-0. Karim El Ahmadi maakte in het matige duel het enige doelpunt na een half uur spelen.
In de rommelige eerste helft kreeg Heracles Almelo de beste kansen. Toch kwam het eerste gevaar van de gasten. Steven Berghuis raakte de paal met een als voorzet bedoeld schot, Nicolai Jorgensen schoot twee meter naast en keeper Bram Castro had een moeizaam antwoord op een pegel van Rick Karsdorp, waarna Dirk Kuyt een zetje kreeg op het moment dat hij de rebound wilde binnenkoppen.
Na die fase nam Heracles het heft wel in handen. Iliass Bel Hassani mikte maar net naast het doel van keeper Brad Jones, Brahim Darri kopte naast en Thomas Bruns had niet gerekend op een fout van Jones, die volledig onder een voorzet heen ging. Een schot van Jens Toornstra aan de andere kant werd maar met moeite verwerkt door Castro.

Goal El Ahmadi

Na een klein half uur kwam Feyenoord op voorsprong. El Ahmadi volleerde na een knappe aanval binnen: 0-1. In de fase die volgde zag Jones een inzet van Bel Hassani naast gaan en schoot Jorgensen op aanleggen van Steven Berghuis naast.
De tweede helft kwam moeizamer op gang. Paul Gladon kopte over na een scherpe voorzet van Bel Hassani. Een minuut later pegelde Bruns tot opluchting van Jones maar net naast. Feyenoord kwam zelden nog voor het vijandelijke doel. Ook de in de basis debuterende Berghuis niet, die twintig minuten voor tijd werd gewisseld. Bilal Basacikoglu kwam voor hem in het veld.
Een kwartier voor tijd probeerde Bel Hassani het nog maar eens van afstand, maar opnieuw kreeg de Rotterdammer de bal niet tussen de palen. Het duel kabbelde voort, maar de winst van Feyenoord kwam niet meer in gevaar.
Feyenoord is weer koploper met negen punten uit drie wedstrijden. Ook PSV en ADO Den Haag zijn nog zonder puntenverlies.
Scoreverloop: 29' Karim El Ahmadi 0-1
Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Woudenberg; El Ahmadi, Kuijt (90. Van der Heijden), Vilhena; Berghuis (70. Bilal), Jørgensen (92. Kramer), Toornstra.