nieuws

Bleiswijker: vleesetende planten tegen muggen

Is het de ontdekking van het jaar? Misschien wel. Feit is dat Bleiswijker Chris van der Velde een prima manier heeft gevonden om van de mug op je slaapkamer af te komen: een vleesetende plant.
De 20-jarige Van der Velde deed de vondst bij toeval. Hij had de plant een keer op zijn slaapkamer laten staan en plots waren er geen muggen meer. Die waren in de val gevlogen van de vleesetende plant. "Dat was toch wel prettig", zegt Van der Velde. "Want ik ben zelf allergisch voor die muggensteken."
De planten worden geplaatst in een terrarium met een lampje. Daar komen de insecten op af. "Vervolgens ruiken ze het mos en de planten zelf", legt Van der Velde uit. "Dan kruipen ze het terrarium in en komen ze er niet meer uit."
Chris verkoopt samen met zijn vader waterplanten, maar sinds kort is de vraag naar de vleesetende planten enorm gestegen. "Het is een gat in de markt", zegt Van der Velde. "Het is nu echt een gekkenhuis"
De vleesetende planten staan in een soort aquarium. Ze worden met drie verschillende planten gekocht: de dionaea muscipula, de trompetbeker en de kobralelie.

(voor de dierenliefhebbers: na het maken van dit filmpje is het spinnetje uit de bek van de plant gehaald.)