nieuws

Voskamp: 'Geërgerd aan discussie over Kuyt'

Johan Voskamp heeft zich gestoord aan de ophef rondom Dirk Kuyt. De spits van Feyenoord was het onderwerp van discussie nadat hij twee wedstrijden op rij voortijdig werd gewisseld door Giovanni van Bronckhorst. Kuyt zou plots 'aan het eind van zijn latijn' zijn.
"Ik heb me wel een beetje geërgerd aan die discussie", zegt de tegenwoordig bij RKC Waalwijk spelende Voskamp in de voetbaltalkshow
FC Rijnmond
. "Dirk heeft een geweldige carrière en die man is topfit. Hij is gedreven en nog steeds enorm belangrijk voor het elftal. Vorig jaar maakte hij zo'n twintig doelpunten. Daar zaten penalty's tussen, maar ook die moet je maken. Bovendien loopt hij ook vandaag weer de meeste kilometers van het veld."
De voormalig spits van onder andere Sparta en Excelsior is ook positief over Nicolai Jørgensen, de huidige nummer negen van Feyenoord. "Ik vind hem als aanspeelpunt beter dan Michiel Kramer. Kramer is meer een killer en loert op zijn momenten. Voor het elftal is het denk ik fijner om met Jørgensen te spelen. Je ziet dat hij balvast en sterk is en hij heeft al goede doelpunten gemaakt", vervolgt de 31-jarige aanvaller.
Het doet Voskamp ook goed dat Lucas Woudenberg een kans krijgt op de linksbackpositie. "Ik vind Woudenberg een prima speler. Hij is voetballend verder dan Nelom en misschien zelfs Kongolo. Hij maakt een goede indruk, maar moet nog wel getest worden in grote wedstrijden. Laat hem nu maar een aantal wedstrijden staan."