nieuws

Hoe moet Feyenoord het gemis van Elia opvangen?

Lukt het Feyenoord om ook zonder Eljero Elia aan kop te blijven in de Eredivisie. Die vraag zal de komende weken actueel zijn. Afgelopen zondag in Almelo wonnen de Rotterdammers zonder de aanvaller met 1-0 van Heracles, maar was het spel aanvallend matig en werden er nauwelijks kansen gecreëerd.
Elia, die maandag geopereerd is aan zijn schouder en de komende weken niet inzetbaar is, begon het seizoen erg sterk met drie goals in de openingswedstrijd in Groningen. Trainer Giovanni van Bronckhorst had in Almelo een tactische variant in de opstelling van Feyenoord om het gemis van Elia op te vangen. Middenvelder Tonny Vilhena werd als een valse linksbuiten gebruikt en Jens Toornstra, die tegen FC Twente en FC Groningen rechteraanvaller was begon op het middenveld. Steven Berghuis begon als rechterspits in de basis.

Is dit de opstelling voor de komende weken? De Feyenoord-watchers Mikos Gouka van het AD en Martijn Krabbendam van VI denken niet dat dit de meest ideale oplossing is.
Volgens Krabbendam is het logischer om Berghuis links voorin te zetten, want dan laat je de rest van het elftal intact. Ook Mikos Gouka vindt dat de meest logische opstelling al speelt Berghuis zelf liever aan de rechterkant. Beide journalalisten begrijpen wel dat Van Bronckhorst Bilal Başaçikoğlu niet in de basis laat beginnen. Ondanks dat hij wel een linkeraanvaller is en ook in iedere wedstrijd invalt als linkerspits vinden Gouka en Krabbendam dat Bilal Başaçikoğlu te weinig laat zien.