nieuws

Strijd om windmolens Korendijk krijgt vervolg

De Spuidijk in Nieuw-Beijerland
De Spuidijk in Nieuw-Beijerland
Natuurmonumenten is tegen plannen om windmolens neer te zetten in Zuid-Beijerland. Hoewel de organisatie duurzame energie aanmoedigt, is de plek waar de turbines moeten komen ongeschikt.
De gemeente Korendijk wil drie molens neerzetten aan de Buitendijk langs het Haringvliet. Natuurmonumenten ziet dat niet zitten, omdat de plek slecht is voor de natuur en het landschap.
Vogels
Natuurmonumenten maakt zich vooral zorgen over natuurgebieden rondom de Buitendijk waar veel weide- en watervogels komen. Onder meer de Oosterse Laagjes van de natuurorganisatie zelf ligt daar.
De discussie rondom de windmolens in de Hoeksche Waard speelt al jaren. De provincie Zuid-Holland wilde eerst vijf molens van 150 tot 200 meter plaatsen langs het Spui tussen Piershil en Nieuw-Beijerland.
Opnieuw verzet
Maar daar kwam veel verzet tegen, met gevolg dat de gemeente een alternatieve locatie heeft gezocht. Er zou één windmolen minder komen, op voorwaarde dat er andere molens mochten komen op de Buitendijk. Maar die plek levert nu dus ook strijd op.