nieuws

Meer werk voor automonteurs

stijgende-lijn
stijgende-lijn
De kans op werk voor automonteurs is de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen. Na jaren van crisis in de autobranche is het aantal vacatures in twee jaar tijd weer met meer dan 2000 toegenomen, blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het UWV.
Ook het aantal vaste banen zit sinds 2015 in de lift omhoog. Daarnaast doen minder mensen een beroep op een WW-uitkering omdat zij hun baan verliezen. In een aantal regio's in Nederland hebben bedrijven volgens het UWV zelfs moeite om vacatures voor bijvoorbeeld APK-keurmeesters, autotechnici en schadeherstellers te vervullen.
De autobranche moet zijn brood in toenemende mate verdienen in de werkplaats. De verkoop van nieuwe auto's staat nog altijd onder druk, mede omdat consumenten vaker voor een tweedehandsje kiezen. Bovendien gaan auto's steeds langer mee.
De veranderende markt vraagt volgens het UWV om hoger en breder opgeleid personeel. Verkopers moeten ook kunnen adviseren over techniek en onderhoud, terwijl van monteurs steeds meer kennis van bijvoorbeeld software wordt verlangd.