nieuws

Pellè-kapsel eruit, Karsdorp-staartje erin

Eljero Elia, Tony Vilhena en Rick Karsdorp. Het zijn maar een paar namen van Feyenoord-spelers die zich laten knippen door Cihan Karadavut, beter bekend als Cinostyle. De kapsels zijn veelbesproken op de tribune, zeker het korte staartje van Karsdorp. "Ik denk dat het een nieuwe trend kan worden."
Of het kapsel van Karsdorp net zo populair wordt als dat van Pellè, is nog maar de vraag. Maar Karadavut merkt wel dat er veel aandacht is voor de nieuwe look. "Kinderen willen kapsel graag zo'n hebben, omdat ze het stoer vinden."
Feyenoordspeler Rick Karsdorp laat zijn haar al langer knippen bij Karadavut. "Toen heb ik tegen hem gezegd dat ik een nieuw kapsel voor hem had bedacht. Hij vertrouwt mij en ging direct akkoord."

Kort staartje

Het haar van Karsdorp zit sinds enkele weken in een kort staartje. "Maar het is geen meisjeskapsel," verzekert Cihan. "Iedereen mag er een mening over hebben, de een vindt het leuk, de ander wat minder leuk. Ik vind het sowieso een stoer kapsel."
Het kapsel van Karsdorp is nog niet af, de bedoeling is dat het nog wat langer gaat groeien. Hoe het haar er uiteindelijk uit gaat zien wil Karadavut niet zeggen. "Ik moet nog een kappersgeheim hebben."

Uitstraling

Karsdorp is niet de enige speler met een opvallend kapsel. Ook Tony Vilhena trekt met zijn geblondeerde krullenbol de aandacht. Volgens Karadavut doen de spelers dit, omdat ze hun eigen stijl willen creëren. "Het zijn jongens die niet iemand na willen doen. De kapsels moeten op het veld wel wat uitstralen. Het moet iets zijn waar mensen naar kijken en denken 'wow, daar staat iemand'."
Als hij een speler moet kiezen waarvan het kapsel wat beter kan, noemt Karadavut het haar van Michiel Kramer. "Dat is gewoon heel simpel, dat valt niet echt op. Als hij langskomt kan ik hem ook wel een mooie, uitdagende coupe geven."

'Vliegende kapper'

Karadavut is al lange tijd bekend bij de spelers van Feyenoord als een fijne kapper. Dat is ooit begonnen bij Jordy Clasie en John Guidetti. "Daarnaast heb ik ook Royston Drenthe geknipt. Ook toen hij naar Abu Dhabi is gegaan. Toen vloog ik een paar keer daarheen om zijn haar te knippen."