nieuws

Herstel La Place stemt Jumbo tevreden

De La Place in Rotterdam
De La Place in Rotterdam
Jumbo is tevreden over het herstel bij La Place, de restaurantketen die eerder dit jaar werd overgenomen uit de failliete boedel van V&D. De vestigingen die sinds de doorstart de deuren weer hebben geopend, draaiden in de eerste jaarhelft 11 procent meer omzet dan een jaar
eerder.
De eerste maanden na de doorstart stonden in het teken van de ontvlechting van La Place en V&D, zei financieel topman Ton van Veen van Jumbo dinsdag. Het supermarktbedrijf hoopt echter nog altijd veel filialen te kunnen heropenen die gevestigd waren in warenhuizen van de failliete keten.
Dat is wel afhankelijk van de komst van nieuwe hoofdbewoners van de betreffende winkelpanden. Daarover wordt onder meer gepraat met het Canadese Hudson's Bay, dat op een aantal van die locaties winkels wil openen. Die gesprekken verlopen ,,constructief'', aldus Van Veen.
Zelf wist Jumbo de verkopen in het eerste halfjaar met ruim 13 procent op te voeren tot bijna 3,6 miljard euro. Dat groeicijfer is nog wel vertekend doordat sommige winkels vorig jaar nog als C1000 door het leven gingen. Op eigen kracht behaalde Jumbo 4 procent meer omzet, terwijl de markt als geheel met 2,4 procent groeide.
Ook die cijfers stemmen Van Veen tevreden, net als de vooruitzichten voor de rest van het jaar. ,,Je ziet dat het consumentenvertrouwen weer aan het toenemen is'', zei hij. De winst houdt volgens de bestuurder ,,gelijke tred'', maar concrete cijfers daarover werden niet genoemd.
Jumbo investeert dit jaar in totaal 125 miljoen euro, met name in verbetering van zijn winkels. Tot dusver zijn er dertig in een nieuw jasje gestoken, en daar komen er volgens Van Veen in de tweede jaarhelft ,,zeker nog dertig'' bij.
De klant kan onder meer rekenen op een ruimer aanbod dat beter aansluit op lokale behoeftes. Zo krijgt een flink aantal vestigingen versgebakken pizza's en verse sushi in het assortiment. Die producten zijn nu alleen verkrijgbaar in de drie grote foodmarkten van Jumbo in Amsterdam, Breda en Veghel.
Plannen om de organisatie efficiënter en slagvaardiger te maken, liggen volgens Jumbo op koers. Dinsdag werd bekend dat de centrale slagerij in Beilen verkocht wordt aan vleesverwerker Meat Friends. Verdere automatisering van het distributieproces is een mogelijke volgende stap.