nieuws

Capaciteit Europese duels Feyenoord terug naar 26.000

Feyenoord brengt de capaciteit rond Europese duels terug naar 26.000. Ook komen rond het hele veld netten te hangen. Aanleiding voor die drastische maatregelen zijn de ongeregeldheden tijdens wedstrijden in de Europa League twee seizoenen geleden. Dat maakte Feyenoord-directeur Eric Gudde dinsdag bekend.
Rond Europese wedstrijden wordt de parterre gesloten. Daardoor kunnen fors minder supporters naar binnen. Per duel kost dat de club 500.000 euro.

Roma

In maart 2015 werd het duel met AS Roma in de Kuip enige tijd gestaakt door scheidsrechter Clement Turpin, nadat allerlei voorwerpen vanuit het publiek op het veld werden gegooid.
De UEFA strafte Feyenoord hard, mede omdat de UEFA oordeelde dat de aanhang van de Rotterdammers zich racistisch had uitgelaten (er werd een opblaasbare banaan op het veld gegooid). Feyenoord zou daardoor een Europees duel zonder publiek moeten spelen.
Die straf werd aangevochten bij sporttribunaal CAS. Die instelling verzachtte de straf, waarna een duel zonder publiek als voorwaardelijke straf en een boete van 50.000 euro bleven staan.

Vergrootglas

De leiding van Feyenoord weet dat de UEFA Feyenoord nu nauwgezet in de gaten zal houden en wil kost wat kost voorkomen dat de club opnieuw op het matje moet komen bij de Europese voetbalbond.
Vrijdag is de loting voor de groepsfase van de Europa League. De eerste duels worden gespeeld op 15 september.