nieuws

Gudde: 'Zwarte dag voor Feyenoord'

Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord spreekt van een zwarte dag, wat betreft de maatregelen die Feyenoord heeft moeten nemen omtrent Europese thuisduels. De Kuip blijft komend seizoen tijdens de wedstrijden in de Europa League gedeeltelijk leeg. De capaciteit wordt teruggebracht tot 26.000.
''Je voelt je waardeloos om deze maatregelen te nemen, maar je hebt wel verantwoordelijkheid en vanuit die optiek hebben we deze maatregelen moeten nemen. Maar ik sta hier wel met een heel slecht gevoel'', aldus Gudde.

De maatregelen die Feyenoord heeft genomen zijn:

Het vrijhouden van onder andere de parterretribunes, waardoor er minder toeschouwers aanwezig kunnen zijn; het ophangen van 10 meter hoge netten en er worden meer stewards ingezet om de supporters vooraf beter te fouilleren.
Feyenoord neemt deze maatregelen naar aanleiding van eerdere incidenten in de Kuip tijdens Europese duels. Bij de laatste wedstrijd tegen AS Roma werden er voorwerpen op het veld gegooid en naar aanleiding daarvan kreeg Feyenoord een voorwaardelijke boete opgelegd.
Commercieel directeur Mark Koevermans hoopt dat het legioen begrip heeft voor de genomen maatregelen. ''Wij hopen dat onze 32.000 seizoenkaarthouders begrip tonen, omdat het echt niet anders kan. Zeker na de uitspraak van het CAS moeten we maatregelen nemen. We zijn hier zelf ook niet blij mee, maar het kan gewoon niet anders'', aldus Koevermans.
Volgens Koevermans zijn de maatregelen niet alleen sportief, maar ook financieel een aderlating. ''Per wedstrijd maken we nu zo'n 500.000 euro aan kosten, onder meer aan gederfde inkomsten. Dat kost over de drie groepswedstrijden in de Kuip dus al anderhalf miljoen euro'', zegt Koevermans tegenover RTV Rijnmond.