nieuws

Bruggen in Rotterdam natgespoten vanwege hittegolf

Het is heet deze week en niet alleen voor mens en dier. Ook wegen hebben last van de hoge temperatuur. Daarom houdt de gemeente Rotterdam vanaf dinsdag een aantal bruggen nat, zodat de stalen constructies niet uitzetten.
En het blijft de komende dagen heet met temperaturen van 30 graden en hoger. Daarom is het Nationaal Hitteplan van stal gehaald. Het advies: drink veel, blijf in de schaduw, draag lichte kleding en houd je huis koel.
Vooral ouderen, chronisch zieken en kinderen hebben extra last van de warmte. Maar ook dieren kunnen slecht tegen de hitte.

Tips tegen warme stinkende kliko

Door het warme weer kan ook de kliko gaan stinken. Om dit te voorkomen kan onderin de container een krant en wat kattenbakkorrels worden gelegd - die nemen vocht en vieze luchtjes op. Doe afval in een aparte zak voordat het de kliko ingaat en doe vlees- en visresten in krantenpapier.
Wie geen maden in de container wil, moet vleesresten goed ingepakt in de bak doen die als eerste geleegd wordt. Daarnaast kunnen ook nog mottenballen in de bak worden gehangen.