nieuws

Hitteplan in werking bij Stadsbeheer Rotterdam

Het is een paar dagen dertig graden en onder meer in Rotterdam treedt meteen een hitteplan in werking. Twee bruggen zijn dinsdag al met water gekoeld uit vrees voor uitzetting van het metaal.
Door de lage temperaturen van de dagen ervoor is het risico groter dat de brug met de hitte niet meer open of dicht kan.
Dagelijks worden metingen gedaan bij een aantal bruggen, waarvan de stalen constructie kan uitzetten. Dinsdag gebeurde dat onder meer bij de Mathenesserbrug. Daar worden ook de tramrails koel gehouden, omdat ook die kunnen zorgen dat de brugdelen klem komen te zitten.
Stadsbeheer is ook actief in de stadsparken. Daar worden prullenbakken en containers vaker geleegd. Ook geven publieksvoorlichters informatie over het gebruik van een barbecue in het park.
Tijdens het warme weer kan een gft-bak flink gaan stinken. Daarom geven medewerkers van Stadsbeheer tips aan bewoners die daarover klagen. Een oude krant of biologische kattenbakkorrels op de bodem helpen bijvoorbeeld tegen de stank.