nieuws

RET beperkt kaartverkoop in bus in strijd tegen overvallen

Buschauffeurs van de RET verkopen vanaf 1 september maand alleen nog maar 1-uurskaarten in de bus. Op die manier wil het Rotterdamse openbaar vervoersbedrijf wat doen aan het aantal overvallen op buschauffeurs.
Afgelopen donderdag en zaterdag was het nog raak in IJsselmonde. Overvallers bedreigden de buschauffeurs met vuurwapens en eisten geld.
Als de chauffeurs minder geld hebben op de bus, wordt het ook minder aantrekkelijk om hen te overvallen, denkt de RET.
Directeur Pedro Peters neemt nu maatregelen: ''De maatregelen die wij nu nemen kosten een paar ton en de overheid zegt tot nu toe het allemaal erg belangrijk te vinden, maar geeft geen geld'', zegt hij over het 'nee' van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die geen geld voor extra automaten had.
''Dus we hebben nu toch maar besloten om het zelf te doen, want ik kan tegen mijn mensen niet meer uitleggen dat we niets doen, dat gaat niet werken'', aldus Peters, die hoopt op begrip van de reizigers.
De RET wil ook meer kaartautomaten plaatsen bij 'drukke' bushaltes. Dat moet tot gevolg hebben dat mensen in de bus al minder hoeven af te rekenen. De busbedrijven willen contant geld volledig verbannen op 1 januari 2018.