nieuws

Tram botst met vrachtwagen in Rotterdam

Een tram is woensdagochtend met een vrachtwagen gebotst in Rotterdam-Crooswijk. De schade is groot. Meerdere ramen van de tram liggen eruit.
De aanrijding gebeurde rond 10.00 uur op de kruising van de Dirk Smitsstraat en de Jonker Fransstraat. Het gaat om tramlijn 7 of 8.
Volgens de RET is niemand gewond geraakt. Er is een omleiding ingesteld.
Volgens buurtbewoners is het de derde keer in een jaar dat de tram en een vrachtauto in botsing komen. Volgens één van hen komt het doordat de achterkant van de tram door de hoge snelheid uitzwaait.
''Trambestuurders zien dat de vrachtwagen er staat, maar rijden hard, waardoor de tram van achteren uitzwaait'', zegt een buurtbewoner. Hij zegt dat het drie keer om een bevoorradingstruck van de Albert Heijn ging. ''En er zijn meerdere botsingen geweest, ook met andere voertuigen. Het zou schelen als er minder hard door trams wordt gereden.''
De RET zegt dat er een snelheidsbegrenzer op de tram zit, waardoor de bestuurder nooit harder kan rijden dan mag. Ook kan het uitzwaaien niet verder gaan dan de tramrails aan ruimte laat. ''Anders zou de tram toch buiten de rails staan?'' aldus de woordvoerder.
Volgens een inzittende van de tram, waarin een paar passagiers zaten, trok de vrachtwagen te vroeg op. Daarom zouden beide voertuigen met elkaar in botsing zijn gekomen.
De Jonker Fransstraat is onlangs opnieuw ingericht in opdracht van de gemeente Rotterdam.